Voor het eerst georganiseerd in 2000, zijn de Oeterfeesten een vast begrip geworden in het Opoeterse leven. Dit volksfeest, georganiseerd door de Koninklijke Fanfare Sint Dionsysius in samenwerking met de Stad Maaseik, vindt steeds plaats tijdens het eerste weekend van augustus. Samen met de dienst Toerisme van de stad, organiseren we een weekend gevuld met hier en daar een streepje muziek, een geut sfeer en gezelligheid, en afgewerkt met een dikke laag lekkere Limburgse streekproducten en leuke animatie.Zowel Opoeteren als de Oeterfeesten hebben hun naam gekregen van onze mooie Bosbeek, ook wel de Oeterbeek genoemd. Deze 24 kilometerlange beek vindt zijn bron in As, stroomt tussen Oudsbergen en Dorne door, door Opoeteren, en vervolgens via Neeroeteren, Maaseik en Aldeneik om uit te monden in de Maas. In de Bosbeekvallei liggen verschillende beschermde natuurgebieden waar veel verloren gewaande inheemse soorten standhouden.

Wij verwelkomen u graag in ons prachtige dorp Opoeteren aan het Bosbessenplein. Dit gezellige dorpsplein vormt tesamen met de Sint-Dionsysiuskerktoren en de historische molen langs de Bosbeek de prachtige locatie voor het driedaags dorpsfeest dat Opoeteren van vrijdag tot zondag op stelten zet. Parkeren kan steeds aan het Kerkplein. Hierbij kan u al wandelend het Bosbessenplein bereiken. Doorheen het hele weekend is ieder van elke leeftijdscategorie welkom en is de inkom gratis.

Indien het weer het niet toelaat, verplaatsen we ons steevast naar het Ontmoetingscentrum de Riet, iets verderop. U zal tijdig worden op de hoogte gesteld indien dit zich voordoet.

Het is dan natuurlijk ook vanzelfsprekend dat u tijdens de Oeterfeesten met onze lokale munteenheid ‘De Oeter’ of ‘Het Ziepke’ betaalt. Het Ziepke bedraagt precies de helft van een Oeter en kreeg zijn naam van een zijbeekje van de Oeter, namelijk het Ziepke. Oeters of Ziepkes aankopen tijdens de Oeterfeesten kan zowel met cash geld of via payconiq.

Sponsor Banner